Kyselina glykolová

Kyselina glykolová (Glycolic Acid) je přirozeně se vyskytující látka, nacházející se v ovoci jakou je meloun a ananas, dále v cukrové třtině a řepě. Patří do skupiny AHA kyselin. Je to nejvíce používaná AHA kyselina v kosmetice, protože má malé molekuly, které snadno pronikají do kůže.

Má široké kosmetické využití, protože je schopná podporovat obnovu pleti. Je oblíbenou složkou chemického peelingu. Dobře odstraňuje odumřelé buňky z pleti, pomáhá proti akné a černým tečkám, stahuje póry. Udržuje vyváženou hydrataci, mírní viditelnost jizev, změkčuje pleť a omezuje projevy stárnutí.

Kyselina glykolová sjednocuje pigmentaci pleti, stimuluje produkci kolagenu a elastinu, funguje ve výrobku jako pH regulátor. Pleť navíc okysličí a rozzáří.